הריון אחרי קוניזציה

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

16/07/2020 | 17:20 | מאת: לין55

היי, ב23.6 עברתי הליך של קוניזציה. אחרי שינויים שהרגשתי בגופי החלטתי לעשות בדיקת הריון. אני בשבוע 5 ולא יודעת מה לעשות. שאלתי את הרופא אם קיימים סיכונים בהריון לאחר ביצוע קוניזציה (בכל זאת, עוד לא עבר חודש מהקוניזציה) תשובתו הייתה שאין יותר מידי סיכונים אבל צריך להיות במעקב צמוד. אשמח לקבל תשובה מפורטת יותר, שאוכל לדעת למה לצפות (חשוב לציין שזה הריון ראשון) תודה מראש על היענות!

הסכונים המלווים הריון לאחר קוניזציה נמצאים ביחס ישר לגודל הקוניזציה. כדאי לקבל מידע מהרופא המבצע. פרט לכך, יש לעקוב בהריון אחר אורך הצוואר ופתיחתו. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם