פענוח תשובת פאפ - זן 16

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

12/07/2020 | 22:24 | מאת: א

שלום, לפני כחצי שנה עשיתי בדיקת פאפ שתוצאתה lgsil וחיובי לזן 16. בבדיקת קולפוסקופיה שבוצעה לאחר מכן התקבלה תוצאה cin1. בינתיים קיבלתי 2 מנות של החיסון גרדסיל 9 ולפני כשבועיים עשיתי בדיקת פאפ חוזרת והפעם התקבלה תשובה שלילית לזן 16 ונרשם בתוצאה reactive cellular changes associated with inflammation or repair. שאלותיי: 1. האם יכול להיות שכבר אין את זן 16 בגוף? 2. מה המשמעות של השורה באנגלית שנרשמה בתוצאת הפאפ החדשה? 3. האם יכול להיות שהחיסון עזר לסלק את זן 16? 4. האם נדרש עדיין בדיקת קולפוסקופיה?תודה מראש!

1. לא 2. דלקת 3. לא 4. כן ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם