הריון לאחר קוניזציה

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

05/07/2020 | 10:53 | מאת: מאיה

שלום,אני בת 41וחצי,עברתי ליודות והריונות תקינים. קוניזציה לפני כחודשיים בשל פאפ חיובי לזן 18.תוצאות תקינות וסקופיה תקינה.האם ניתן להיכנס להריון או שעלי לעבור את חיסון פפילומה למנוע הדבקה שוב מבעלי ובכך להמתין חצי שנה לכניסה להריון(עד תום החיסון)?או שאין צורך וניתן מיד להיכנס להריון? תודה , שואלת כי חבל לי לחכות לא לצורך חצי שנה ולעומת זאת אם החיסון חשוב לבריאות כמובן שאמתין. תודה רבה

אם הקולפוסקופיה תקינה, כדברייך, אין מניעה להכנס להריון. בהצלחה ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

05/07/2020 | 18:43 | מאת: מאיה לוי

תודה רבה על תשובתך. רק ברשותך,מחדדת את השאלה... כעת משהקלוסופיה נקיה. האם קיום יחסים עם בעלי לא יכולים לגרום להדבקה מחודשת?? נאמר לי שכדי למנוע הדבקה שוב עלי לעשות את החיסון אחרת אוכל שוב להידבק. אני חוששת מאד וכאמור לא רוצה לסכן את הבריאות אולם לא רוצה לבזבז עכשיו חצי שנה ללא הריון אם אין הדבר הכרחי ואכן עוזר . תודה רבה על זמנך . מעריכה מאד

מנהל פורום צוואר הרחם