תופעות לאחר קוניזציה

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

29/06/2020 | 17:12 | מאת: שרי

שלום :) אני בת 33, עברתי קוניזציה לפני 4 חודשים עקב CIN3. מאז אני מרגישה שחלו כמה שינויים בגוף שלי: שבוע לפני ועד קבלת המחזור, יוצא לי דימום קל יבש וכהה. הכאבים בבטן התחתונה, בחזה ובאגן חזקים הרבה יותר מלפני הפעולה. כמו כן, היקף החזה, המתניים והאגן שלי גדלו בכ-5 ס״מ, מאחר ואני פעילה מאוד גופנית והתזונה שלי לא השתנתה במהלך החודשים האלה אני חושדת שיש קשר לפעולה. איני נוטלת גלולות. אשמח לשמוע את חוות דעתך תודה מראש, שרי

01/07/2020 | 17:34 | מאת: שרי

מצרפת את תשובת הפתולוגיה: 1. Cervix, anterior, cone biopsy: - High-grade squamous intraepithelial lesion (HSIL/CIN3). - Endocervical margin involved. - Exocervical margin free. 2. Cervix, posterior, cone biopsy: - Transformation zone with acute and chronic inflammation and squamous metaplasia. - Negative for dysplasia. 3. Cervix, cone biopsy: - Exocervical mucosa with no pathologic change. 4. Cervix, cone biopsy: - Endocervical mucosa with no pathologic change with adjacent detached fragment of dysplastic squamous epithelium showing High-grade squamous intraepithelial lesion (HSIL). 5. Endocervix, curettage: - Mucus only. מה אומר הסעיף הראשון: Endocervical margin involved ? תודה!

פרט לכיתומים, לא ניתן לקשור את שאר התופעות לקוניזצעה ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

ששולי הקוניזציה הפנימיים, אינם נקיים. יש לבצע מעקב ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

03/07/2020 | 00:38 | מאת: שרי

תודה רבה לך

מנהל פורום צוואר הרחם