פפילומה וחיסון ל hpv

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

29/04/2020 | 01:34 | מאת: נ

ד״ר גרובר שלום, בבדיקת פאפ מלפני חצי שנה בערך נמצא זן 16 ו lgsil, עשיתי בדיקת קולפוסקופיה שהראתה cin1. הרופא המליץ על חיסון גרדסיל 9 - קיבלתי לאחרונה את המנה השניה (מתוך 3). בעוד כחודשיים אני אמורה לעשות פאפ חוזר למעקב. שאלותיי הן: 1. האם יש סיכוי שהחיסון יעזור להתמודדות עם זן ה 16 שאובחן אצלי? 2. האם אפשר להסתפק במעקב בשלב הזה או טיפול? 3. האם אני כבר מחוסנת ויכולה לקיים יחסי מין ללא חשש להידבק בזנים האחרים שלא נחשפתי אליהם או שרק לאחר קבלת המנה השלישית אהיה מוגנת? מה שיעור ההגנה שלי כרגע (לאחר קבלת המנה השניה)? תודה רבה על עזרתך!

1. כן 2. 2 האופציות קיימות. 3. מחוסנת. הרמה האופטימלית של נוגדנים תהיה לאחר החיסון השלישי ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם