פפילומה 16 וסרטן צוואר הרחם

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

30/03/2020 | 21:57 | מאת: תמי

היי ד"ר בת 32, נשואה אמא לשני ילדים. בבדיקת פאפ שקיבלתי את תוצאתה היום התברר שיש לי פפילומה זן 6 ו 16. קבעתי תור להמשך בירור אצל מומחה צוואר הרחם. יש לי כמה שאלות ברשותך: 1. מה הסיכוי לפתח סרטן צוואר הרחם עם זן 16? 2. התחלתי לקבל חיסון נגד הנגיף, איך זה יעזור? 3. האם הווירוס נשאר בגוף, ותוך כמה זמן נפטרים ממנו במידה ונפטרים מתישהו? 4. למשך כמה זמן אני אמורה להימנע מקיום יחסי מין פחות ויותר? אני מאד לחוצה אשמח לתשובה מהירה

1. סכום נמוך 2. עוזר להתגבר 3. לגוף יש יכולת להתגבר על הנגיף ב-90% תוך שנתיים 4. אם את בזוגיות קבועה, רב הסכויים שהוירוס קיים ביניכם. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם