חיסון לוירוס פפילומה

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

30/03/2020 | 05:29 | מאת: שיר

שלום ד״ר, בת 40, לפני כחודש וחצי בערך קיבלתי מנה ראשונה של החיסון גרדסיל 9. נאמר לי שהמנה השנייה צריכה להיות חודשיים לאחר המנה הראשונה, קרי בעוד כשבועיים-שלושה. בעקבות המצב אני חוששת להגיע לבית המרקחת ולמרפאת האחיות. האם את ממליצה לדחות את מתן המנה השנייה? במידה וכן, כמה זמן הפרש יכול להיות בין המנה הראשונה לשנייה ושעדיין החיסון יהיה אפקטיבי? תודה מראש!

המלצות ניתנו להתחסנות אופטימלית. אין המלצות להתחסנות אחרת. לידיעתך, הגוף יוצר נוגדנים כבר לאחר חיסון יחיד. אם את חוששת להתחסן, עשי זאת ברגע הראשון שלא תחששי. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם