בדיקת קולפוסקופיה שאלה

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

01/03/2020 | 21:37 | מאת: יפית

שלום עשיתי בדיקת קולופסקופיה בבדיקההרופא מצא ממצא קטן שנשלח לביופסיה ודגימה גם מצוארה רחם. הרופא רשם ממצא עם גבולות אני ממתינה שלושה שבועות לתוצאות התקשרו מהמעבדה נאמר שהממצאים לא ברורים ביקשו צביעה נוספת. מה זה אומר? האם יש סיכוי שהבדיקה תיהיה תקינה? תודה

יש להמתין לתוצאת הבדיקה. עד אז, הכל יתכן. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

02/03/2020 | 08:42 | מאת: יפית

השאלה מה המשמעות של צביעה נוספת אני מבינה שזה לא משהו סטנדרטי

12/03/2020 | 19:43 | מאת: אורי

הי אני עומדת בדיוק בפני סיטואציה זהה. ביצעתי פאפ שתוצאתו ASCUS שלאחריו עשו לי קולופוסקופיה וביופסיה לפני שבועיים, ואז התקשרו לעדכן שמבצעים צביעה נוספת ולא פירטו מעבר. טרם קיבלתי תשובות. א. אשמח לדעת מה המשמעות של צביעה נוספת. ב. מה זה אומר שהתוצאות טרם התקבלו ועברו שבועיים. תודה

יש להמתין לתוצאה הסופית של הבדיקה. אשמח לעזור לכשתתקבל. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

כשהפתולוג לא יכול להכריע לגבי התשובה הסופית, הוא מנסה כלים נוספים ממה שיש באמתחתו. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

כשהפתולוג לא בטוח לגבי מימצא מסוים הוא משתמש בכלים שיש לו באמתחתו: צביעות נוספות. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם