וירוס Hpv והקפאת ביציות

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

16/02/2020 | 17:25 | מאת: רלי

שלום ד״ר, לפני כחודשיים ביצעתי בדיקת פאפ והתקבלה תשובה חיובית לזן 16 ונרשם lgsil. בבדיקת קולפוסקופיה שבוצעה מיד לאחר מכן התקבלה תשובה cin1. אני בת 41 וללא בן זוג. הומלץ לי לקבל חיסון גרדסיל 9 ונאמר לי שאסור לי להיכנס להריון בחצי שנה הקרובה (בגלל החיסון). אני מעוניינת לעשות את החיסון אך יש לי מס׳ שאלות: 1. ברצוני לפנות לרופא מומחה בתחום הפריון לבדוק האם עדיין אפשרי לבצע הקפאת ביציות. במידה והדבר אכן אפשרי האם אפשר לבצע הקפאת ביציות בזמן קבלת החיסון או שכדאי להמתין עם החיסון עד לאחר הפגישה עם הרופא לתחום הפריון? 2. לעניין תשובות הביופסיה (cin1) - הרופא המליץ על טיפול (לייזר או קוניזציה). אך אני מעדיפה כרגע להמתין לראות האם הגוף יצליח להתגבר על הוירוס לבד. מה דעתך? 3. כמה זמן את ממליצה להמתין לפני החלטה על טיפול ולהיות רק במעקב? 4. האם לגוף יותר קשה להחלים מזן 16 בהשוואה לזנים האחרים בסיכון גבוה? תודה רבה על עזרתך. רלי

1. אין מניעה להרות 3 שבועות לאחר קבלת החיסון. המתנה של חצי שנה, מיותרת. ניתן לבצע שימור פריון. 2. לגיטימי להסתפק במעקב. 3. כל עוד אין החמרה 4. לא ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם