וירוס פפילומה ויחסי מין

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

11/02/2020 | 13:10 | מאת: אני

שלום ד״ר, לפני כחודשיים עשיתי בדיקת פאפ בקופ״ח מכבי, התשובה היתה LGSIL וצוין חיובי לזן 16 (כל השאר שלילי). יש לי מס׳ שאלות שאשמח אם תוכלי לענות עליהן: 1. האם הוירוס צפוי לעבור לבד? במידה וכן, תוך כמה זמן? 2. אני בת 41 ללא בן זוג, האם את ממליצה להתחסן? ואם כן, מתי מומלץ - עכשיו או בשלב יותר מאוחר (בגלל הוירוס)? 3. מאחר ועדיין לא התחסנתי אני חוששת להידבק בזן נוסף (מעבר לזן 16). האם ישנה בדיקה לגבר ל hpv כדי לוודא שהוא לא נדבק בזן אחר שאני לא נדבקתי בו? (הכוונה בדיקה לגבר שתצביע האם נדבק בוירוס ואם כן באיזה זנים). 4. האם ישנה אופציה להדבקה באמצעות נשיקה צרפתית? 5. האם יש חשש להידבק שוב בזן 16? תודה רבה!

1. 90% חולפים עד שנתיים 2. להתחסן עכשו 3. הבדיקות לגבר זהות לבדיקות של הנשים 4. ההדבקה היא ע"י מגע של רקמות נגועות. 5. כשנדבקים, הגוף יוצר נוגדנים נגד הזן הספציפי ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם