וירוס hpv כמה שאלות

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

01/02/2020 | 11:43 | מאת: חן

היי. בת 27 סובלת מדימומים אחרי יחסים שבאים והולכים. בשנה וחצי האחרונה התחילו הכתמות חומות בהירות כל הזמן.ובעקבות זה נגשתי שוב לפאפ וגילו לי את הוירוס זנים 66 16 39 קולפוסקפיה תקינה לגמרי כל חצי שנה מאז במעקב בלי ממצאים. במאי 2019 ביצעתי פאפ והוא יצא תקין(לא הראה את הוירוס) גם קולפוסקופיה תקינה. כעת אני בחודש תשיעי והרופא אמר לי לעשות שוב קולפוסקופיה אחרי הלידה. זאת אומרת שיעבורו בערך 9 חודשיים לאחר הקולפוסקופיה האחרונה. 1. האם זה שהפאפ יצא תקין לפני 9 חודשים אומר שרוב הסיכויים שהוירוס רדום? 2.האם הוירוס בעצמו גורם להכתמות ודימום אחרי יחסים(ללא קשר לממצא טרום סרטני או סרטני?) 3.האם יכול להיות שתוך 9 חודשים יתפתח סרטן חלילה? 4.מה הפתרון לכל ההכתמות האלה כל הזמן שהכל תקין? צריבה עוזרת? תודה רבה לך מראש

1. לא 2. השינויים שהוירוס גורם לרקמה 3. לרב מדובר במהלך של שנים 4. הפתרון תלוי בתשובת הביופסיה. יש מקרים שצריבה עוזרת. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם