וירוס פפילומה וקיום יחסי מין

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

28/01/2020 | 21:23 | מאת: עדי

שלום ד״ר, לאחרונה אובחנתי ב hpv זן 16 (נדבקתי מבן זוגי לשעבר). יש לי מס׳ שאלות בנוגע לקיום יחסי מין ולחיסון: 1. האם המשך קיום יחסי מין עם בן זוגי לשעבר שנגוע בזן הנ״ל יפגע בסיכויי ההחלמה שלי מהוירוס? 2. האם קיום יחסי המין איתו כל הזמן ידביק אותי מחדש? (ובכך למעשה יאט או יעצור את ההחלמה). 3. אם אקבל את החיסון גרדסיל 9 האם זה יעזור בהחלמה מהזן הנ״ל שכלול בחיסון? 4. במידה ואקבל את החיסון בשלב הזה כשהזן פעיל בגוף האם אהיה מחוסנת בעתיד כנגד זן 16 או שבגלל שכרגע יש לי את הזן הזה אז החיסון לא יהיה אפקטיבי לעתיד עבור זן 16? 5. האם את ממליצה לקבל את החיסון עכשיו או לאחר החלמה מהזן הנ״ל? מודה לך מאוד ומתנצלת על השאלות המרובות!

1. לא 2. לא 3. כן 4. כן, יהיה חיסון 5. בעוד 3 שבועות ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם