פאפ לא תקין cin1 האם אפשר לקיים יחסי מין ללא קונדום?

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

16/01/2020 | 19:46 | מאת: פאפ לא תקין

שלום אני בת 25 ותמיד השתמשתי בקונדומים. תוצאות פאפ שעשיתי הראו cin1 ונשלחתי לבדיקה קולפוסקופיה. (תבוצע באמצע חודש מרץ הקרוב) 1. רופא הנשים אמר שאפשר לקיים יחסי מין בלי קונדום אבל האם יש סכנה שאדביק את בן זוגי? 2. קונדום בכלל מגן מפני הידבקות? 3. קיבלתי חיסון נגד הוירוס בשנת 2012, האם כדאי להתחסן בחיסון החדש?

אין צורך בקונדום. הוירוס מועבר במגע ובמרבית המקרים מי שנדבק לא מודע לכך. החיסון שהתחסנת מקנה לך הגנה של 70% בעוד שהחיסון החדש מקנה הגנה של 90%. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

18/01/2020 | 16:31 | מאת: פאפ לא תקין

מה זאת אומרת לא צריך קונדום הוירוס מועבר במגע? המשפט סותר את עצמו..... אם יש לי CIN1 זה אומר שהוירוס התפרץ ואני מדבקת אז קונדום לא קונדום יש סכנה להעביר, לא?

מנהל פורום צוואר הרחם