בדיקה ידנית רחם ושחלות

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

21/12/2019 | 18:41 | מאת: ליאן

דר שלום ותודה מראש, אני בת 65 עקב כאבי בטן למטה ובכל הבטן, ניגשתי לרופא נשים אחרי כמה שנים שלא נבדקתי. הוא לא עושה u.s רגיל רק לנשים בהריון ובדק אותי ידנית. אמר שבסדר ואלך למכון לעשות U.s. לאחר הבדיקה הכאבים לא פחתו אלא נהיו יותר חזקים. סירבתי לבדיקת פאפ כי נאמר לי שבגילי במיוחד שאחרי שנים רבות שאין יחסי מין והבדיקות האחרונות לפני שנים היו בסדר אין צרך. האם לדעתך הייתי צריכה כן לעשות פאפ? וגם האם בטעות כמובן בדיקה ידנית שנוגעים עם אצבע או יד בשחלות יכולה לגרום לאיזה נזק או לעורר משהו או שקרה בעבר דבר כזה? ושאלה אחרונה האם בדיקה ידנית מספיקה או שחייב u.s כי הכאבים מאד חזקים. תודה רבה לך מראש על כל התשובות. ליאן.

- אם כל בדיקות הפאפ מעברך, היו תקינות ולא החלפת בן זוג לאחרונה, אין צורך בבצוע פאפ. - בדיקה ידנית אינה גורמת נזק/פגיעה באברים פנימיים. - חשוב להשלים את הברור עם בדיקת אולטרהסאונד. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם