קונדילומה- hpv לאחר כריתת יבלת

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

22/10/2019 | 09:19 | מאת: אורלי

שלום רב , בת 58 כשלושה שבועות אחרי קיום יחסי מין התחלתי להרגיש אי נוחות, צריבה וגרד. כמו כן, הבחנתי ביבלת ליד פי הטבעת. חשוב לציין שנקטתי בכל אמצעי ההגנה האפשריים שכוללים מין מוגן וללא שום חיכוך של איבר מין אחד בשני . פניתי לרופא לצוואר הרחם שעשה לי קולפוסקופיה שיצאה תקינה בצוואר הרחם. הוא לקח לי משטח פאפס דק . המשטח יצא תקין. לגבי היבלת, הרופא רשם שזה קונדילומה hpv הרופא כרת לי את היבלת. כריתה עם שוליים רחבים ושלח לביופסיה. התשובה עדיין לא הגיעה בשל ריבוי החגים. כשבועיים לאחר הכריתה, ראיתי שהעור מתחיל להתקלף לי בכל האזור . אני סובלת מאוד מהתקפים של צריבות קשות בכל איזור הפות, איזור ליד פי הטבעת והעור שמסביבו . מרגישה עקצוצים עזים שמפריעים לי בתיפקוד היומיומי וגורמים למצב רוח ירוד. חשוב לציין שאין לי מחלות מין אחרות לאחר בדיקה למעט חיידק של ג'י. בי. אס שנתגלה בתרבית. 1. האם ייתכן שהקונדילומה יכולה להיות סרטנית? 2. הייתכן שבעקבות הכריתה של היבלת, זה גרם לאזור לקילוף העור ולהתחדשות של עור חדש וזה מה שגורם לי לתופעות הנוראיות הללו? 3. האם ההליך של הכריתה מגביר את המערכת החיסונית להיפתר מהווירוס? 4. מה יכול להקל על כל התןפעות האלו? ממתינה לתשובתך, תודה רבה, אורלי

1. לא שכיח 2. לא סביר 3.התהליך מפעיל את מערכת החיסון 4. אשמח לעזור, לאחר בדיקה ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם