סיכון לפיתוח סרטן בגילוי של HPV חיובי

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

05/09/2019 | 10:31 | מאת: שלי

שלום רב, 1. מה הסיכון לפתח תאים טרום סרטניים/סרטניים בתוצאה חיובית של hpv Other High Risk types אך שלילי לזנים 16 ו-18, עם קופולוסקופיה תקינה ופאפ תקין בגיל 40? (לא ידוע כמה זמן זה חיובי מאחר והבדיקה נעשתה לראשונה). 2. מה הסיכוי שהוירוס יעלם בבדיקה הבאה של hpv לאחר חצי שנה, בגיל זה? תודה רבה

1. שינוי טרום סרטני עלול לקרות גם לאחר מספר שנים מההדבקה ורילו התמרה לסרטן תתרחש כעבור 10-15 שנים מהחשיפה. 2. על 90% מההדבקות, הגוף מתגבר עצמונית במהלך של שנתיים. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

07/09/2019 | 17:15 | מאת: שלי

תודה על תגובתך. אשמח לחידוד הדברים. האם גם בגיל 40 הסיכויים הם 90% להתגברות עצמונית תוך שנתיים? כלומר רק 10% מהמקרים של הדבקה מגיעים לתאים טרום סרטניים בגיל זה? תודה

מנהל פורום צוואר הרחם