שאלה בנוגע לפפילומה

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

03/09/2019 | 20:30 | מאת: מיקה

שלום רב ד״ר, התגלה אצלי נגיף hpv מזן חמור. וגם נראו שינויים טרום סרטניים המצריכים טיפול בקוניזציה . ברצוני לברר: האם למיקום התפתחות הנגעים הטרום סרטניים יש קשר למקום המגע המיני? כלומר, אם היה מגע אוראלי בהכרח הנגעים יופיעו בלוע או שהם יכולים להופיע בצוואר הרחם למשל? ומה הסיכוי כאשר אין חדירה אנאלית אלא רק חיכוך חיצוני ליד (כחלק מיחסים וגינאליים) שיווצרו נגעים כאלו? רופא הנשים אמר לי שהסיכוי לפתח שינויים טרום סרטניים פי הטבעת וסרטן הלוע (הקשורים אף הם לפפילומה) נמוכים משמעותית מאשר הסיכוי לפתח כאלו בצוואר הרחם ועל כן לא מפנים נשים שהתגלה אצלם hpv לבדיקות שגרתיות באזורים אלו. ןבפי הטבעת זה מיוחס יותר ליחסים הומוסקסואליים..לטענת הרופא. במהלך חיי וגם עם בן זוגי הנוכחי מספר שנים קיימתי גם יחסים אוראליים אך לא אנאליים! באופן הדדי (סליחה על התיאור) האם עליי לקבוע תור לאאג או לפרוקטולוג? אני ממש לא יודעת מה לעשות כי הרופאים עצמם לא מזכירים את האפשרות הזו ובטח שלא מפנים לבדיקות של אזורים אלו. ממש אודה לך אם תוכלי להשיב לי

ההדבקה בוירוס הפפילומה הינה במגע מיני, בכל מקום שהיה בו מגע זה. ובהתאם, מומלץ להיבדק ע"י הרופאים הרלבנטים. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם