קוניזציה וענייני היריון

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

02/09/2019 | 09:19 | מאת: עמית

שלום, בת 39, ללא ילדים אמורה לעבור קוניזציה בקרוב. חוששת מאוד מענייני פיריון לאחר קוניזציה, כלומר חשש שלא אוכל להיכנס להיריון באופן טבעי בגלל זה. כששאלתי לגבי זה, רופא הנשים אמר לי שלפעמים בגלל שחותכים חתיכה מצוואר הרחם יש בעיה של מעבר של הזרע ואז אמורים לעשות הזרעה. האם זה נכון??? האם לא אוכל להיכנס באופן טבעי להיריון ? האם בכל מקרה של קוניזציה נשים שרוצות להיכנס להיריון לאחר מכן צריכות לעשות הזרעה? אודה לך אם תוכלי להשיב לי אני ממש בלחץ מזה ומתקשה לתפקד.

02/09/2019 | 09:37 | מאת: עמית

הכוונה היא שהגניקולוג הסביר שיש כמו ״מעלית״ כזו שלוקחת את הזרע לצוואר הרחם ובגלל שחותכים מהצוואר אז יכול להיווצר מצב שהזרע לא יצליח להגיע לאן שהוא צריך ואז עושים הזרעה.

במרבית המקרים ניתן להרות עצמונית ללא כל תוספת טפול. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם