כניסה להריון לאחר חיסון CERVARIX

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

08/05/2009 | 18:41 | מאת: יעל

ד"ר גרובר שלום רב! כמה זמן עליי להמתין מקבלת חיסון CERVARIX ועד כניסה להריון? שאלה נוספת- הייתי אצל רופא בעבר עקב הפרשה חומה כיממה לאחר קיום יחסי מין. הרופא ראה כי ישנו קרע בנימים וצרב. בדיקת PUP היתה תקינה. כעת, עברה כשנה ושוב היה מעט דם בהפרשה, כמה שעות אחרי קיום יחסים. יש לציין שגם עכשיו וגם בעבר זה קרה עד כחמישה ימים לאחר שהסתיים דימום המחזור החודשי. האם יכול להיות שהדימום נובע עדיין מהמחזור החודשי? מה עליי לעשות? האם יתכן שזה נובע שוב מדימום של נימים? תודה רבה על הסיוע. יעל

מומלץ להמתין 3-4 שבועות בין ההתחסנות להריון. לגבי הדימום, יתכן שהוא נובע מן הסמיכות לווסת אך גם יתכן שמקורו בקיום היחסים. אנא פני לבדיקת רופא נשים. ברור מקיף יוכל לזהות את סיבת הדמם.

מנהל פורום צוואר הרחם