שאלות על הוירוס הhpv

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

14/05/2019 | 20:59 | מאת: מור

שלום ד״ר יש לי מספר שאלות, אודה לך לענות עליהן. לפני חצי שנה (לאחר דימום שלא במחזור במשך שנה ופטריות חוזרות וגירודים ולדעתי יבלות) מצאתי רופאת נשים שתשלח אותי לקופוסקופיה. הרופאה שביצעה את הבדיקה אמרה שהדימום מהרחם ולכן לא נתנה לזה ייחוס אך ראתה נקודה וביצעה ביופסה. היא התקשרה להגיד לי שיש לי את הוירוס hpv בדרגה civ1 , שלא עושים כלום במקרה הזה ולחזור תוך חצי שנה לפאפ ובדיקה חוזרת. חזרתי תוך חצי שנה לרופאה ובאתי כשראיתי את היבלות האלו שוב , היא הסתכלה ואמרה שהיא לא בטוחה שזה קשור אבל נראה בפאפ הפאפ חזר עם תוצאה של- ascus hpv 16 18 6 carrier ונגעים של מולוסקוס . אציין כי הרופאה המליצה לי לפני חצי שנה את החיסון ועשיתי את רובו.. היא ביצעה שוב קולפוסקפיה עם 2 ביופסיות וצריבה של היבלות. השאלות: 1. בבדיקה היא רשמה tz type 1-2 אי we ובנוסף og+we , מזה אומר האותיות האלו? 2. הסתכלתי לראות מה נעשה אחרי הצריבה ואני עדייו רואה עור מחוספס ומה שלי נראה כיבלות , יכול להיות שהיא בכוונה לא צרבה את הכל? 3. כמו שציינתי עשיתי את החיסון- אך עכשיו שאני יודעת שנדבקתי בכמעט כל הזנים שהחיסון מכסה, האם את ״תקועה״ עם הוירוס הזה ולא אוכל להבריא ממנו? 4. אשמח לדעת מה לדעת כדי לעשות, קראתי שיש כריתת תאים , אך הרופאה לא המליצה לי... תודה רבה!

אשמח לעזור לאחר בדיקה. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם