איפה ניתן לעשות בדיקת HPV test

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

24/03/2019 | 16:48 | מאת: לנה

שלום רב, קראתי קצת והבנתי שלבדיקת PAP רגילה אין דיוק כל כך טוב לבחינת HPV. לפעמים יכולה לשלוח פפילומה כאשר קיימת וההיפך. שמעתי שיש בדיקה יותר מדוייקת אך כנראה לא עושים אותה בקופות החולים כי היא יקרה (סביב 750 שקל באופן פרטי). האם הבדיקה הזאת באמת יותר מדויקת ? ואיפה ניתן לעשות אותה ? האם היא יכולה להחליף קולונוסקופיה או להוסיף ?

בדיקה של hpv typing מתמבצעת כחלק מבדיקת הפאפ במעבדות פרטיות או בקופ"ח מכבי. הבדיקה מדויקת יותר מפאפ אך אינה באה במקום קולפוסקופיה. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם