פיענוח בדיקות פאפ..

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

13/03/2019 | 21:58 | מאת: יולי

שלום רב, בת 28 עם עבר של קונדילומות חיצוניות גניטליות מגיל 24 אשר נצרבו בלייזר ומאז לא הופיעו (כנ"ל לגבי בן זוגי-אשר הווה את ההדבקה הראשונית כנראה, גם אצלו לאחר הצריבות לא חזרו). מאז אני במעקב במרפאת צוואר הרחם ופעם בשנה מבצעת בדיקות פאפ. בכל הפעמים התוצאות יצאו תקינות. הפעם התוצאה יצאה לא תקינה: hpv typing report- חיובי Hpv-31 high risk, Hov-51 high risk. רופאת הנשים שלי לא יכלה לפענח לי את התוצאות בטלפון וביקשה שאקבע אליה תור, התורים הם רק בעוד 3 חודשים. לכן עד אז הייתי רוצה להבין מה הבדיקות אומרות? האם זה מחייב שזה סרטני? ומה בנוגע לקיום יחסי מין (בזמן היבלות התנזרנו לגמרי) האם גם כאן זה המקרה מכיוון שהקודנדום לא כל כך מגן הבנתי? בטח את רגילה לשמוע את זה, אבל אני באמת מאוד מאוד מודאגת. האם יש סיבה לחשש? תודה מראש והמשך יום מקסים

ממליצה מעקב של פאפ וקולפוסקופיה מידי חצי שנה וביופסיה מידי חצי שנה וביופסיה לפי הצורך. אין צורך להתנזר ממגע במקרה שלך. cin3 איננו סרטן ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038

מנהל פורום צוואר הרחם