צוואר הרחם פתוח מדי לאחר הפלה

דיון מתוך פורום  צוואר הרחם

22/07/2017 | 19:33 | מאת: נלי

שלום לכולם לפני כחודשיים וחצי עברתי הפלה וכשבוע לאחר ההפלה התחלתי להרגיש מין כדור כזה מציק בתוך הנרתיק, כמובן שזה היה צוואר הרחם וזה העלה בי המון שאלות כמו האם יש לי צניחת רחם .. לאחר שעברו חודשיים וחצי מההפלה זה קצת הסתדר אך עדיין מרגישה את זה לפעמים. האם צוואר הרחם יחזור למיקומו כפי שהיה ? שאלה נוספת -, כאשר אני מכניסה את האצבע לנרתיק יכולה להרגיש בקלות שהחור בצוואר הרחם לא קטן כמו שהיה אלא נמתח לאורך כל המבנה של הצוואר רחם . זה מעלה בי פחדים לגבי ההריונות העתידיים שלי. הרי זה מה שגורם ללידות מוקדמות.

-ניתן לבצע סונר על מנת להעריך את אורך הצוואר ומידת פתיחותו. -האם הצוואר ישוב למקומו? רק ימים יגידו. ד"ר עדה גרובר מומחית למחלות נשים פריון ולידה יועצת לצוואר הרחם טל. 036702038,9 פקס: 036704158

25/07/2017 | 08:52 | מאת: נלי

השאלה היא בעקרון אם זה נורא שהחריץ של צוואר רחם ( מה שהיה קטן) כבר לא קטן.. הוא די ארוך לאורך המבנה..? זה אומר משהו? והאם חייב לעשות בדיקות דם אחרי הפלה כדי לראות שההורמונים ירדו? ואם כן, למה?

מנהל פורום צוואר הרחם