מום בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

21/04/2007 | 16:14 | מאת: תמי

מה הסיכון שבהישארותו של עובר מת ברחם לאורך זמן? (החל משבוע 22?) אני בהריון עם תאומים שלאח מהם מום קשה. באם העובר ימות ולא ניתן להוציאו, מה הסיכון?

21/04/2007 | 18:29 | מאת: ד"ר אריה שחר

תמי שלום קיים סיכון במות של עובר אחד מתאומים בגיל הריון מתקדם ביחוד בתאומים זהים שיש להם קשר בכלי דם שליתיים. בעת המות של העובר יכולים לעבור חומרים בין העוברים עם שינויים בלחצי דם שיכולים לפגוע בעובר החי. עובר מת ברחם - לא מוציאים, בד"כ בגיל הריון זה העובר עובר תהליך דמוי מומיפיקציה וישארו שרידים ממנו שיפלטו עם הלידה. ממליץ לפנות לרופא הנשים לשם יעוץ מעמיק יותר לאחר ידיעת כל הפרטים כמו לשם תיכנון הלידה. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה