היא המצאות כיס מרהבסקירות

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

20/04/2007 | 18:26 | מאת: אלמונית

בת 32, שבוע 27, ביצעתי 2 סקירות בהן לא נצפה כיס מרה. האם עדיין יתכן שכיס המרה נמצא , אך לא רואים אותו? ואם אכן אין כיס מרה , מה הסיכוי להוליד ילד חולה(עם בעיה בכבד)? האם ישנה בדיקה אחרת שיכולה לאבחן בעיית כבד בשלב זה?

20/04/2007 | 21:05 | מאת: ד"ר אריה שחר

לאלמונית שלום חוסר הדגמת כיס מרה מעלה סיכון לבעיה בדרכי המרה בכבד. רוב המקרים בהם לא רואים כיס מרה בסקירות - הוא מתגלה בשלב מאוחר יותר, ויש מקרים שהוא מתגלה אף לאחר הלידה. לא מוכרת לי בדיקה בשבוע שלך ( 27 ) לאיבחון בעיה אפשרית. עד שבוע 18 ניתן היה לשלוח מי השפיר למעבדה בצרפת לאיתור בעיה אפשרית. מקוה שהכל יתברר כתקין ויראו את הכיס מרה. בהצלחה בהמשך ההריון

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה