בבקע טבור בזמן ההריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

04/10/2009 | 12:38 | מאת: חגית

אני בשבוע 16 להריון סובלת מבקע מעל הטבור לפני ההריון התייעצתי עם מומחה (כירורג) שאמר שאין הבקע אמור להפריע במהלך ההריון וכי הבקע קטן ואפשר להמתין בעניין הניתוח. מאז שנכנסתי להריון הבקע מציק לי מידי יום וככל שהבטן מתרחבת זה כואב יותר. לפעמים הכאבים נמשכים במשך שעות עד שנרגע לי הכאב. האם ניתן לנתח בקע בזמן ההריון, האם יש דרך אחרת להקל על הכאב (חוגרת בטן, או כל טיפול אחר עד שנעבור את ההריון). האם זה מסוכן, מסכן את ההריון, והאם ככל שהבטן תגדל המצב ישתפר או יגרע. אשמח לתגובה מהירה. תודה, חגית

הריון יכול להחמיר בקע טבורי, בכל אופן מי שמטפל בבקע הוא כירורג ולכן מומלצת התיעצות נוספת עם כירורג

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה