דימום וצירים מוקדמים

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

02/10/2009 | 10:02 | מאת: הילה

שלום ד"ר, בשבוע 32 היה לי דימום וצירים מוקדמים. ניתנו לי כדורים להפסקת הצירים וזריקות להבשלת הריאות. לא נמצאה סיבה לדימום והוא נפסק. השתחררתי אחרי מס' ימים ושוב חזר הדימום והצירים. אושפזתי לשבוע נוסף. חשדו שיש היפרדות שיליה אבל לא רואים אותה באולטרסאונד כך שייתכן שהיא ממש קטנה או שלא קיימת כלל. בשחרור נאמר לי לנוח 10 ימים בבית (בעיקר לשבת ולשכב). כעת אני בשבוע 35 ועשרת ימי המנוחה עומדים להסתיים. יש לי תור לרופא המטפל לעוד שבוע. מה מקובל לעשות במצב כזה? להמשיך לנוח עד שבוע 37 ואז לחזור לפעילות ואם יולדים זה כבר לא בעייתי? האם מקובל שהרופא יתן המשך של ימי המנוחה אפילו שלא נמצאה סיבה לדימום? תודה מראש!

אם אין דימום או כאבים בשבוע 35, אפשר לחזור לפעילות שיגרתית ואין צורך בשמירת הריון קפדני

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה