ריבוי מי שפיר ועובר גדול

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

02/10/2009 | 08:14 | מאת: מירב

שלום, אתמול עשיתי אולטרסאונד (מעקס גדילה)ואני בשבוע 37+5 והטכנאית ציינה שיש ריבוי של מי שפיר AFI-27 וכיס נוזל 11 ס"מ.בנוסף העובר יחסית גדול 3320 ק"ג. העמסת סוכר בשבוע 26 50 מ"ל 109. האם עליי לחשוש? מבדיקה באינטרנט הבנתי שיש קשר למומים אצל העובר.כל הבדיקות שעשעיתי היו תקינות לחלוטין כולל סקירות. אני בת 30 וזה הריון ראשון ואני ממש מודאגת מאתמול ויש לי תור לרופא רק לעוד שבוע.מה עליי לעשות?אשמח לקבל תשובה. תודה רבה

בשבוע כה מתקדם אין יותר מדי מה לברר, יש התאמה בין גדילה מואצת של העובר ורבוי מי שפיר שיכול לנבוע מסכרת או השתנה עודפת של העובר, מאחר וההעמסה של 50 ג תקינה - סביר שאין סכרת אך כדי להסיר ספק ניתן לבצע את ההעמסה של 100 ג

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה