טיטר נוגדנים בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

26/08/2009 | 15:34 | מאת: ילנה

אני בשב'27. AB-. הריון 6, לפני היהו 3 לידות, ילדים בריאים, בהריון הקודם בשב' 38 קפיצה נוגדנים 1-256. נעשה זירוז, לילד היתה צהבת גבולית, הסתדרנו ללא החלפת דם,מתחילת הריון הזה במעקב קומבס, התחלתי מ1-16, במי שפיר נלקח RH עוברי, יצא שלילי, בגלל זה הפסקנו לעשות MCA, לפני יומיים נוגדנים 1-64, עליה במשך חודש, מאיזה רמה נוגדנים יש להתחיל לדעוג ואיך אפשר להקטין סיכוי לעליה עתידית ומה עם המשך MCA, איך אפשרי לדעת למה יש עליה, תגובה, תודה מראש, ילנה

28/08/2009 | 20:10 | מאת: ד"ר אריה שחר

נכון שאם העובר RH שלילי אפשר להפסיק מעקב מוזר וקיימת עליה ברמת נוגדנים - אולי יש ביטוי כלשהו של נוגדנים נגד מעט אנטיגנים על כדוריות דם של העובר או סוג אנטיגני אחר הייתי ממליץ להמשיך לבדוק רמות נוגדנים וכן לבדוק זרימות במוח העובר בדיקות שלא מזיקות ואינן מסוכנות, רק כדי לא לפספס אפשרות גם קטנה לנזק עוברי

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה