שאלה בקשר להיסטפד ואלרין

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

17/08/2009 | 13:41 | מאת: ורד173

שבוע 20. בת 36. בהמשך למה שכתבתי בקשר לשפעת חזירים והטמיפלו שנתנו במוקד לרפואה דחופה בעקבות חום שעלה עד ל- 37.9 ואחרכך ירד באופן הדרגתי לחום נורמלי וכעת מרגישה רק שיעול קל וקצת כאב גרון וקצת חולשה. אתמול הייתי אצל רופא המשפחה שלי שמכיר אותי כבר המון שנים. כדי לקבל ממנו חוות דעת לגבי השימוש הטמיפלו כי לא הייתי בטוחה שאני אמורה להשתמש בכדורים האלה. והוא אמר לי שמכיוון שהחום שלי ירד ואני מתפקדת כרגיל, אין לו אינדיקציה לומר לי להתחיל עם הטמיפלו והוא בהחלט פטר אותי מלקחת אותם. וכמובן ששמחתי. מה שכן, הוא נתן לי היסטפד-סירופ נגד שיעול המלווה בגודש באף ובדרכי נשימה עליונות, לקחת כפית אחת (5 מ"ל), שלוש פעמים ביום למשך שבוע. אני מכירה את הסירופ הזה, וכבר לקחתי אותה כמה פעמים בחיי. התחלתי לקחת אותו מאתמול בערב, ומין הסתם הוא די מרדים. אני שואלת אם זה שאני רדומה כזו ומנומנת, זה לא מרדים לי גם את העובר, האם זה מגיע לשילייה ומהשלייה לעובר, זה יכול לגרום לנזק? אולי להוריד את מינון הפעמים ביום? מה אתה חושב? וגם אתמול בלילה האף שלי היה סתום והייתי חייבת להשתמש באלרין-טיפות אף, הבנתי שזה בסדר בהריון אם לא משתמשים יותר מידי. נכון? כמה לילות אתה ממליץ לי להשתמש באלרין אם האף שלי יהיה סתום שוב? לחץ הדם שלי היום הוא: 103/57, והדופק: 82. אני שוקלת בערך 49. תודה תודה.

17/08/2009 | 16:12 | מאת: ד"ר אריה שחר

אישית אני לא אוהב טיפות אף אלה ממליץ שימוש במי מלח אם לא עוזר - אז שימוש במינימום האפשרי ניתן להתיעץ לגבי שימוש בתרופות והשפעתן על העובר - במרכז למידע ורעלים

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה