תוצאות של חלבון עוברי ועזרה בבקשה.

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

01/08/2009 | 08:59 | מאת: ורד173

שבוע 17 +5. (בת 36, הריון ראשון, הריון ספונטני). ביום חמישי קיבלתי את התוצאות של החלבון עוברי (תבחין משולש) ואלו התוצאות. אשמח לקבל חוות דעת מהמומחים כאן וגם מהבנות כאן בפורום שקיבלו תוצאה דומה, ומה הן החליטו לגבי בדיקת מי-שפיר: (אני מודאגת ולחוצה). חלבון עוברי (AFP) תוצאה: 0.81 טווח נורמה: 1.99 - 0.20 גונדוטרופין שלייתי (HCG) תוצאה: 1.41 טווח נורמה: 2.99 - 0.16 אסטריול (UE3) תוצאה: 1.04 טווח נורמה: 0.34 הערכות וסיכונים: ---------------- הסיכון הסטטיסטי ללידת תינוק עם תסמונת-דאון מחושב לפי גילך בלבד: 1.241 (וליד התוצאה הזו מסומנת לי כוכבית). הסיכון ללידת תינוק עם תסמונת-דאון המחושב לפי גילך בשילוב עם תוצאות הבדיקות הוא: 1.388. סיכום: ------ (לגבי התוצאה שסומנה בכוכבית, (1.241), כתוב לי: "ערך חריג, מומלץ לפנות למרפאה לייעוץ גנטי" - השאלה שלי: האם זה אומר במילים אחרות שאני חייבת לעשות מי-שפיר ושבאמת התוצאה שלי ממש ממש לא טובה??? האם זה אומר שזהו? שכנראה משהו לא בסדר עם העובר שלי?. בשקיפות עורפית התוצאות לפי גיל בלבד היו: 1.239 ולפי השכלול: 1.1327. ובסקר הביוכימי:לפי גיל בלבד: 1.280 ולפי השכלול: 1.2800. ובסקירה הראשונה הכל היה בסדר. למה הדגישו לי במיוחד את התוצאה 1.241, שזה רק לפי גיל בלבד, אם אני יודעת שהתוצאה שמסתכלים עליה היא לפי השכלול: 1.388 (שגם היא נמוכה, לא?) אשמח לחוות דעת. וסליחה על ההיסטריה. הרופא נשים שלי חוזר מחופשה רק בשבוע הבא.

02/08/2009 | 12:35 | מאת: ד"ר אילון לחמן

לורד שלום. אכן נראה שמומלץ לבצע בדיקת מי השפיר.אם כי חשוב להבין שהסיכוי לתינוק פגוע הוא רק כרבע אחוז.כלומר 99.75% שהעבר בריא!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה