נוגדנים בדם בהמשך להמטומה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

02/07/2009 | 08:20 | מאת: עדי

בבהמשך לשאלה על ההמטומה שגילו אתמול, לפני 10 ימים בבדיקות הדם השגרתיות התגלו נוגדנים חלשים מסוג אני M. האם יכול להיות שמההמטומה יהיה ערבוב של דם עם שלי ואז נוגדנים אלו יוגברו ? (בהנחה שלעובר יש M). אם כן האם זה יכול לגרום לבעיות בעובר כבר עכשיו או שרק בשלב יותר מאוחר? מאיזה שלב נותנים עירוי תוך רחמי?

יתכן מצב שכדוריות עובריות עוברות מהעובר לאם אבל בשבוע שש להריון כמות הדם העוברית היא קטנה ביותר אם יש חשש לנוגדנים העלולים להזיק לעובר אני מציע לגשת ליעוץ מלא ערוי תוך רחמי לא לפני שבוע 20

03/07/2009 | 12:09 | מאת: עדי

לעשות בשלב זה?

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה