TORCH

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

22/06/2009 | 08:36 | מאת: טלי

שלום רב אני בהריון בשבוע 26 רציתי לשאול אם יש סיבה לדאוג מהתוצאות המצ"ב? כמו כן בתחילת הריוני ביצעתי בדיקת לCMV ושם היתה תוצאה של IGG - 1.70 positive ו IGM negative (תוצאות שונות מאלה שקיבלתי עכשיו, עכשיו ה IGG 2.20) האם זו סיבה לדאגה? כמו כן תשובה 5 "בעייתית" אך תוצאה 4 אומרת שה IGG שלילי. מה זה אומר??????? אציין רק שבטופס הבדיקה צוין :"דם המוליטי" - האם זה יכול להיות קשור לתוצאות הבדיקה? תודה רבה! 1 - Negative TREPONEMA SCR./TPHA 2 - IU/ml <3 Negative TOXOPLASMA IgG 3 - Negative TOXOPLASMA IgM 4 - < 0.50 negative HERPES HSV2 IgG 5 - positive HERPES HSV 1+2 IgM 6 - IU/ml 14.20 negative RUBELLA Ab IgG 7 - negative RUBELLA Ab IgM 8 - IU/ml 2.20 positive CMV IgG 9 - negative CMV IGM

22/06/2009 | 12:08 | מאת: ד"ר אילון לחמן

לטלי שלום. לא ציינת מדוע בוצעו הבדיקות עתה.בכל מקרה לידיעה ה-IGG מדבר על מצב בעבר,חיסון(ראי האדמת),או הדבקות בעבר ראה ה-CMV.ה-IGM מתיחס למצב בהווה.יש לכן להתיחס לתשובה מס 5 המדברת על זיהום בהווה.

22/06/2009 | 12:19 | מאת: טלי

תודה על התשובה עשיתי כי מומלץ לכל אישה בדיקות אלה במהלך ההריון. לא בגלל סיבה ספציפית. אגב, לפני 3 שבועות הופיע לי פצע קטנטן על השפה (לא "פתוח" אלא יותר כמו פצעון/חצ'קון) אפילו לא הלכתי לרופא כי זה היה כ"כ מינורי. האם זה קשור לתוצאה החיובית שקיבלתי לגבי IGM בהרפס ומה זה אומר לגבי העובר? תודה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה