התרחבות צוואר הרחם

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

21/06/2009 | 19:59 | מאת: ליה

שלום . שבוע 27+3 אחרי בדיקת אולטרסאונד התגלה התרחבות צוואר הרחם ונשלחתי לשמירת הריון ,יש לי כאבים חזקים בגב התחתון ובבטן התחתונה הרגשת צירים האם ישנה דרך להקל על הכאבים ? האם יש משהו שניתן לעשות כדי שההתרחבות תסגר ? והאם ישנה אפשרות לשחות ולקיים יחסי מין ? אשמח מאוד לתשובה תודה רבה מראש

22/06/2009 | 11:56 | מאת: ד"ר אילון לחמן

לליה שלום. אם את מרגישה צירים,את צריכה להיבדק בדחיפות ולבצע בדיקת מוניטור על מנת לטפל בצירים ולמנוע לידה מוקדמת.מדגיש להיבדק בדחיפות אם יש צירים.קיום יחסי מין לא מומלץ במצבך עקב ההורמונים שבזרע היכולים לגרום להתרחבות נוספת של הצוואר.אם את בשמירת הריון מאיפה המחשבה על ספורט?.

22/06/2009 | 17:08 | מאת: ליה

שלום רב , תודה רבה על התשובה המהירה המחשבה היא לא על ספורט פשוט אני נמצאת באילת ומזג האוויר החם מאוד מקשה אז כמה פעמים בשבוע אני שוחה בערב וזה מרגיע לי את הכאבים שאלתי האם זה יכול לגרום נזק .. האם יש דרך להקל על הכאבים ? תודה ויום נפלא

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה