אגן כיליה סקירה מאוחרת

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

13/05/2009 | 15:55 | מאת: אני

הי, אני בשבוע 21+5, סקירה ראשונה תקינה + מי שפיר תקין (בוצע מרצון שלי). בסקירה השנייה שביצעתי היום הכל תקין אך הרופאה אמרה שאגן הכיליה השמאלי באזור 4.3-4.5 ועל כן היא ממליצה מעקב. אגן הכיליה השני היה באזור 3.8. באם התוצאה בעייתית? יכולה להצביע על משהו? דרך אגב מין הילוד הינו נקבה. כשדיברתי עם הרופא המטפל שלי הוא אמר שעד 6 זה תקין אשמח לשמוע לדעתך ומה המשמעות אם הנ"ל גדל תודה רבה

14/05/2009 | 00:34 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

שלום לך מקובל שעד 5-6 זה תקין. המשמעות של כליה מורחבת היא כפולה: אחד זה מעלה את הסיכון לתסמונת דאון, אבל זה כבר שללת, ושתיים זה יכול להעיד על מום כלייתי אבל אז זה הרחבות הרבה יותר משמעותיות. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה