היפוך עובר

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

09/05/2009 | 12:14 | מאת: לימור

שלום רב אני נמצאת בשבוע 32 ומצג העובר כרגע רוחבי, עם שליית פתח גבולית מאד. שאלתי היא באיזה שבוע מבוצע היפוך חיצוני קונבנציונלי, והאם ההיפוך אפשרי למרות השלייה הגבולית ולמרות שאני בעלת דם RH שלילי? האם קיימים סיבוכים בטיפול היפוך עובר באמצעות רפואה סינית? האם העובר נמצא בסכנה כלשהיא כשהוא נמצא במנח הלא טבעי הנ"ל? בנוסף, מאחר ויש לי שבר ישן (15 שנה) בשלוש חוליות בגב (התאחות טבעית ללא ניתוח), האם אוכל לקבל אפידורל בזמן הלידה? במידה ולא כיצד מבצעים ניתוח קיסרי, במקרה הצורך, ללא אפידורל? תודה ושבוע טוב

09/05/2009 | 23:32 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

שלום לימור ההיפוך יבוצע רק אם השליה לא תהיה שלית פתח גבולית. לרוב מבוצע סביב שבוע 36-38. רפואה סינית - אין מידע בספרות על יעילות וסיכונים ולכן לא אוכל להתייחס. העובר לא בסכנה מעצם המנח אבל לא ניתן ללדת אותו נרתיקית בצורה זו. לגבי אפידורל - כדי להוועץ באורטופד ו/ או רופא מרדים. אם לא ניתן לבצע הרדמה גבית בניתוח, מבצעים הרדמה כללית. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה