הערכת משקל

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

17/04/2007 | 00:39 | מאת: דלית

דוקטור שחר שלום. לפני שבועיים בערך עשיתי הערכת משקל אצלכם בבית חולים והתינוק שלי שקל 2.400 קילו. היום עשיתי הערכת משקל חדשה, לא אצלכם, והרופא אמר שהתינוק שוקל בערך 1.9קילו. בשבועיים האחרונים עשיתי הרבה צעדות. יכול להיות שהתינוק ירד במשקל מהספורט שעשיתי? תודה על התשובה.

17/04/2007 | 21:38 | מאת: ד"ר אריה שחר

דלית שלום ראשית נציין שעוברים לא יורדים במשקל. יכול להופיע עיקוב בצמיחה אולם שוב לא ירידה במשקל. יכולים להיות הבדלים בהערכות משקל. ההבדלים תלויים בכך שמשתמשים במכשירים שונים וכן בודקים שונים משתמשים בטבלאות יחוס שונות להערכות משקל שיכולות להוביל לסטיה מקובלת של כ 10%. במשך השבועיים שחלפו העובר היה צריך לעלות במשקל והבדל של 500 גר הינו פער גדול מידי. חסר לי מידע על שבוע ההריון כדי להחליט אם קיימת בעיה במשקל. אני ממליץ לבצע בדיקה שלישית ע"י בודק מנוסה בבמכשיר ברמה גבוהה כדי להעריך נכונה את משקל העובר ולשלול בעיה אפשרית. לגבי הפעילות הגופנית - פעילות גופנית לא אתגרית כמו צעדות לא צריכה להשפיעה על הצמיחה העוברית. אשמח לעזור בהמשך בהצלחה בהמשך ההריון

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה