אנטיביוטיקה עם פתיחה של 2 אצבעות

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

06/05/2009 | 23:00 | מאת: אמא דואגת

שלום! ביתי נכנסה לשבוע ה-37 שלה וחשה כאבים ברחמה.. היא הגיעה לבית החולים והחליטו לאשפזה בשל חיידק בדם כתוצאה מדלקת בשתן שהיה לה לפני ההריון...אי לכך היא מטופלת כעת באנטיביוטיקה והיא עם פתיחה של 2 אצבעות.. מבקשת הסבר: א. האם אנטיביוטיקה אינה מסכנת את העובר.? (הוא שוקל כעת 2.500 קילו) ב. כמה זמן אפשר להישא עם פתיחה של 2 אצבעות עד הלידה? ג. האם החיידק בדמה אינו יכול לעבור לעובר???? תודה על תשובה מהירה ....

09/05/2009 | 23:15 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

שלום לאמא 1. לא מסכנת. האנטיביוטיקות הניתנות מותרות בהריון ובנוסף בשבוע כזה הסיכוי בכלל לנזק בעובר מתרופות הוא מינימאלי. 2.אפשר להשאר עם פתיחה כזו הרבה זמן, אפילו שבועות. 3.יכול לעבור תאורטית אבל ברגע שהיא מטופלת הסיכון נעלם. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה