מי שפיר מאוחר

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

06/05/2009 | 17:22 | מאת: שולי

שלום אני בשבוע 23 הנה הפרטים לפני השאלות שאשמח מאוד שתענו לי עליהן שקיפות עורפית וחלבון עוברי תקין בסקירה מוקדמת נמפתה כלייה בודדת ימנית מוקד אקוגני בלב בחדר שמאל cpc מימין במוח. אקו לב עובר תקין ובסקירה המאוחרת cpc במוח נעלם והבדיקה הייתה תקינה הכלייה הבודדת נראית תקינה התפתחות עובר תקינה עדיין נצפה מוקד אקוגני בלב . לא בצעתי מי שפיר עפ המלצת הגנטיקאית מרוב פחד !. ידוע לי שלמרות שהלב תקין עפ אקו לב המוקד האקוגני מעלה סיכויים לבעייה כרומוזומלית האם יש ממצאים נוספים באולטרסאונד וויזואלים שיכולים לרמז על קיום או אי קיום תסמונת דאון? 2.האם ניתן לבצע מי שפיר בשבוע מתקדם יותר אם אשנה את דעתי? לפחות בשלב מאוחר יותר יהיה סיכוי לבצע לידה מוקדמת במידה והבדיקה לא עוברת בשלום ולא משובר בהפלה מראש?! 3.אם הנקודה בלב לא עוברת עד ללידה האם בטוח שיהיה לעובר בעייה של תסמונת? כעת יש 2 ממצאים כלייה בודדת ומוקד בלב כבר אין cpc מה לעשות? אני יודעת שעצתכם בפורום היא עצה בלבד ושאני לא צריכה להסתמך על זה אבל מעניין אותי כל מה שתוכלו לומר לי ללהסביר לי או לחדש לי המון תודה

09/05/2009 | 23:00 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

הי שולי קשה לי להאמין שאחדש לך משהו. לפי הממצאים כדאי לעשות דיקור מי שפיר. 1. כן יש ממצאים נוספים כגון מומים נוספים או עובר קטן יחסית או מראה מסויים של ידיים ופנים אבל היעדר שלהם לא שולל תסמונת דאון. 2.כן בהחלט ניתן לבצע בכל שבוע שאת בוחרת. 3.לא, לא בטוח כלום. הנקודה כשלעצמה אינה מחייבת מום. בכלל לא. ממליצה בחום לעשות דיקור כדי להיות בטוחים. הסיכון להפלה נמוך מאחוז. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה