שאלה דחופה לד"ר

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

05/05/2009 | 13:09 | מאת: נינא

אני בהריון בשבוע 38 +3 ימים . בבדיקת שתן ( תרבית ) התקבלו התוצאות הבאות : בבדיקה ראשונה : gbs ואז קבלתי 20 כדורי מקסופין . בבדיקה שניה : צמיחה מעורבת ואז קבלתי עוד 20 כדור . בבדיקה שלישית : gbs לא קבלתי תרופא הרופא המליץ לחזור על הבדיקה עוד פעם . בבדיקה הרביעית :enterococcus spp הרופא שלי בחופש ואני מתלבטת ולא יודעת מה לעשות ? רופא המשפחה לא נתן לי כלום .האם לקחת אנטיביוטיקה או לחקות שבוע ימים לרופא הנשים שלי ? למי אפשר לפנות ?

06/05/2009 | 01:51 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

הי נינה 1. כדי להחליט אם לטפל או לא חשוב לדעת מה מספר מושבות החיידקים שצמחו כי לא בהכרח מדובר בדלקת שמצריכה טיפול. רק אם צמחו מעל 100.000 מושבות מקובל לטפל. 2. עצם נוכחות ה- GBS בשתן, למרות שטופל מחייבת קבלת אנטיביוטיקה בזמן הלידה כדי להגן על העובר מהידבקות ב- GBS בעת מעבר בתעלת הלידה. בהצלחה.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה