צירים מוקדמים!!!

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

05/05/2009 | 00:21 | מאת: רינה

שלום אני בשבוע 33 מחזור אחרון 14/9/08 תאריך מושער ללידה 21/6/09 ביום חמישי שעבר הקאתי 3 פעמים 1 : 2:20 אחר כך ב 23:00 והשלישית ב 00:15 וחשתי כאבים בבטן והיו כאבים חזקים ובגללל שזה לידה ראשונה ואין לי מושג מה זה צירים עד שחשבתי ללכת למיון בשעה 1 בלילה בקיצור שם עשו לי בדיקות מוננייטור אמה הרופא שיש התיבשות נתנו לי 3 מנות נוזלים וכל הלילה עד 8 בבוקר היתי מחוברת למוניטור כי אמר לי שאלה צירי לידה אמיתיים נתן לי בשעה 2 תרופה ששמה פרסולאט להרגעת הרחם ועוד כדור בשעה 5 בבוקר אושפזתי שם עד יום ראשון וכל 4 שעות נתנו לי פרסולט (נתנו גם זריקה להבשלת הראות אם במקרה ילדתי)!! אחרי כל הבדיקות שחחררו אותי מבית החולים עם חופשה שבועים מהעבודה ולהמשיך בפרסולאט למך שבועעעעעעעעעעע עכשיו העיקר!! קראתי על התרופה שהיא מיועדת לטיפול ביתר לחץ דם ואסור מי שהיא בהריון להשתמש בה!!!!!!!!!!!! זה מאוד מוזר אני מפחדת להמשיך בתרופה? אולי הם טעו? מה אני יכולה לעשות? והאם אם אנימפסיקה אותה מה ייקרה? ומתי יש סיכוי ללידה ? ואם המלצתם לי להמשיך בה אז למה רק לשבוע?? ואם כן אז אחרי השבוע בכמה ימים יש סיכוי ללידה?? תודהההההההה ותעזרולי אני מאוד לחוצהההההההה ובבקשה תענו לי על כל השאלווות האלה

06/05/2009 | 01:39 | מאת: ד"ר אסנת ולפיש

הי רינה. 1. לא טעו . תרופה מקובלת בהריון , לא מסוכנת ויעילה לעצירת צירים בטווח קצר. מאבדת יעילותה בשימוש ממושך. 2.אם תפסיקי בהדרגה כנראה שלא יקרה כלום אך מומלץ לעשות זאת בליווי הרופא המטפל. 3.יש סיכוי ללידה בעקבות הארוע שהיה אך את כבר קרובה לשבוע 34 ולכן העובר יחסית מפותח. עם זאת, ככל שתלדי מאוחר יותר כן ייטב לתינוקך. 4. אין טעם להמשיך בתרופא ממושכות ובוודאי שלא מעבר לשבוע 34 שכן אין הוכחה ליעילותה מעבר לשבוע 34. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה