ריבוי מי שפיר ודלקת בדרכי השתן

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

02/05/2009 | 11:33 | מאת: אילנה

שלום, יש לי ריבוי מי שפיר אידיופתי, שבוע33, AFI 220. במעקב מוניטור +US פעם בשבוע. אובחנתי אתמול בדלקת בדרכי השתן והתחלתי זינאט. אני מבנה שהרחם הגדל יכול למנוע התרוקנות מלאה של השלפוחית ולגרום לדלקת, השאלה שלי הפוכה - האם טיפול בדלקת יכול להפחית את ריבוי מי השפיר? האם הריבוי יכול להגרם מדלקת שלא טופלה בזמן? רק אתמול ניגשתי לרופא כשכאב לי להשתין אבל למעשה אני סובלת מכאבי גב ובמפשעות כבר תקופה וייחסתי את זה רק להריון הגדל. יתכן והדלקת קיימת תקופה והשפיעה על הכליות ועל מי השפיר? האם טיפול בדלקת יוכל להוריד את ריבוי מי השפיר? תודה!! אילנה

אין קשר בין דלקת בשתן וריבוי מי שפיר וכל התאוריה שבנית אינה מבוססת דלקת בשתן יכולה לגרום לצירים מוקדמים וגם ריבוי מים יכול ולכן צריך להזהר מצירים מוקדמים לקבל טיפול ולחזור על תרבית שתן

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה