הפלות חוזרות

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

29/04/2009 | 08:41 | מאת: נירית

שלום אני בת 35 יש לי ילד אחד בריא בן 3 שנולד ללא שום סיבוכים לא בהריון ולא בלידה. מזה כשנתיים וחצי אני מנסה להרות וכבר עברתי 4 הפלות כאשר כל ההפלות התחילו בדימום קל. אין לי בעיה להכנס להריון אך ההריון לא מחזיק . בהפלה הראשונה הפלתי בשבוע 8 ועברתי גרידה בהפלה השנייה הפלתי בשבוע 7 והפלתי עם כדורים לאחר מכן עשיתי בדיקות דם מקיפות בעפולה ונמצא שאני ממש גבולית לגבי קרישיות. הרופא שלי בכל זאת נתן לי קלקסאן ובהריון השלישי לקחתי קלקסאן ואז הפלתי בשבוע 11 ושוב פעם גרידה. לאחר מכן הלכתי לבדיקת הסטרוסקופיה אצל פרו' מוטי גולדנברג ונמצא שיש לי הידבקויות בצד אחד של הרחם - כנראה מהגרדות ועברתי אצלו הסטרוסקופיה ניתוחית . זה היה בינואר . הוא אמר שהניתוח עבר מצויין ושאני יכולה להיכנס להריון לאחר חודש ובמרץ נכנסתי שוב להריון . בהריון הרביעי בנוסף לקלקסאן קיבלתי גם כדורים ואגינאלים לחיזוק הריון (פרוגסטרון) . ועם כל זאת ההריון נפל הכי מהר - בשבוע 5. הרופא שלי הרים ידיים . וייעץ לי לפנות לייעוץ אצל פרו' כרפ מתל השומר ( הוא אמר שהוא משתמש בדרך של הזרקה של לויקוציטים) או לפרו' בן עמי מטבריה. האם מנסיונכם אתם יכולים לייעץ לי על איזו שהיא דרך לנסות לפתור את בעיית ההפלות החוזרות. אולי אני צריכה לפנות לרפואה אלטרנטיבית . אני אוכלת ממש בריא אבל אולי יש איזה שהם מזונות חשובים שאני לא אוכלת או אולי אני חייבת לעשות ספורט לחיזוק הרחם או משהוא כזה . יכול ליהיות שבהריון עצמו . בשבועות הראשונים אני צריכה ממש לשכב ולא לעשות פעילות או להפך אני ממש צריכה לעשות פעילות. יכול ליהיות שהרחם צריך לנוח מהריונות? אולי הקלקסאן גורם לבעיה ? האם אתם יכולים לייעץ לי על רופאים ממש טובים המתמחים בהפלות חוזרות.?

מצטער הבעיה מורכבת מידי יהיה לא אחראי לתת יעוץ בצורה כזאת לכי ליעוץ מסודר אצל מומחה להריונות בסיכון

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה