gbs בשתן

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

16/04/2009 | 17:07 | מאת: נינא

אני בשבוע 35 להריון לפני חודש עשיתי בדיקת שתן ( תרבית ) והתוצאה צמיחה עשירהstreptococcus gr b קבלתי מקסופין 20 כדורים אחרי שבועיים עשיתי עוד בדיקה והתוצאה צמיחה מעורבת וקבלתי עוד 20 כדורים . נודע לי דרך האינטרנט שחיידק זה יכול לעבור לעובר במהלך הלידה , אני מודאגת ורוצה לדעת אם יש טיפול שיכול לעזור לי ולעובר לפני הלידה .אני מתלבטת אם כדאי לי ללדת בניתוח קיסרי ואז לחסוך בעיות ולהפחית סיכון של הידבקות העובר ( חס וחלילה) בשעת היכנסותו בתעלת הלידה. אני מבקשת שתענו לי בהקדם ושתפנו אותי למקום הנכון .

17/04/2009 | 19:33 | מאת: ד"ר אילון לחמן

נינא שלום. נכון שקשה לעתים להיפטר מהחידק וצריך הרבה טיפול וסבלנות.אבל זו בודאי לא סיבה לניתוח קיסרי.בזמן הלידה תקבלי אנטיביוטיקה בעירוי ישירות לדם שעוברת גם ישירות לדם העובר ומגינה עליו.הסיכון מסיבוכים בניתוח גדול בהחלט מהסיכון להידבקות תחת הטיפול האנטיביוטי התוך ורידי. בהצלחה.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה