לידה מכשירנית - האם הכרחי???

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

12/04/2009 | 19:27 | מאת: מאי

שלום רב, אני אשמח להסבר מהם המקרים בהם לידה מכשירנית עדיפה על ניתוח קיסרי??? בינתיים אני שומעת רק דברים מזעזעים - למשל, שבלידת ואקום נגרמים לאישה קרעים רציניים, בלידת מלקחיים יכול להיווצר עיוות לגולגולת של התינוק וכו'... האם לא עדיף לבצע ניתוח קיסרי במקרה בו התינוק "נתקע" ולא רוצה לצאת?

13/04/2009 | 20:51 | מאת: ד"ר אילון לחמן

למאי שלום. קודם כל בואי נרגע. רוב לידות המכשירים עוברות ללא כל פגיעה לאם או לעובר.אם הינו חושבים שהן מסוכנות הינו מפסיקים לבצעם.אגב ההפך מבחינת הסיבוכים שכתבת בלידת מלקחיים יכולים להגרם נזקים לאם ובלידת ואקום נזקים לעובר.סך הסיבוכים שוב נמוך.מה לגבי הסיבוכים בניתוח קיסרי? האם עליהם שמעת?.למען הסדר הטוב,המצב הוא כזה.ההחלטה על צורת היילוד במידה ויש צורך בהתערבות,נקבעת על פי גובה הראש של העובר בתעלת הלידה.אם הראש הוא עדין גבוה ונצרכת התערבות יבוצע ניתוח קיסרי. אם הראש הוא נמוך בתעלת הלידה תבוצע לידה מכשירנית.זכרי אבל שרוב הלידות נגמרות בצורה רגילה והכל תקין. בברכת לידה קלה ומוצלחת.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה