קרישיות יתר והריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

11/04/2009 | 15:48 | מאת: טל

שלום, בת 33 בעלת MTHFR הומוזיגוט ופקטור 5 ליידן הטרוזיגוט. הריון ראשון לפני שלוש שנים עבר ללא כל טיפול נוגד קרישה (התייעצתי עם המטולוגית) ונולד לי תינוק במשקל 3.800 ק"ג. כשבוע לאחר הלידה התפתח לחץ דם גבוה עם אירוע של TIA של מס' דקות (בביה"ח לא הגיעו להחלטה אם זו הייתה רעלת או לא) אשר התאזן לאחר מס' חודשי טיפול בנורמיטן. כיום לחץ דם תקין, הומוציסטאין תקין (לוקחת טריכרדיה כל יום.). מעוניינת בהריון נוסף. התייעצתי עם המטולוגית לגבי הריון שני והיא אמרה שאין צורך בקלקסן אלא רק באספירין ןלא נגד הקרישיות אלא כדי להפחית סיכון לרעלת, אם אכן זו הייתה רעלת אחרי לידה. לאור ניסיונך, מה דעתך על המלצתה? אציין רק שאין בעברי אירוע תרומבוטי, את הבירור לקרישיות ערכתי כי לאבי היה אירוע מוחי תודה

11/04/2009 | 19:53 | מאת: ד"ר אילון לחמן

לטל שלום. אכן סיפור מענין.רעלת שבוע לאחר לידה לא דבר שגרתי.אני אולי היתי נוהג לחומרה וממליץ גם על קלקסן בנוסף לאספירין.אולי אני יותר דאגן.אבל לשיקול דעתו של רופאך המטפל.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה