גילוי הריון בשבוע 17

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

06/04/2009 | 19:17 | מאת: רוית

שלום. אני מאד מודאגת ולחוצה ואודה על תשובות בהקדם. אני כבת 31, סובלת מתת פעילות של בלוטת התריס. מאוזנת על ידי אלטרוקסין. לצערי, המחזור שלי מאד מאד מאד לא סדיר ויש שתקופות שהווסת שלי מופיעה אחת לשלושה חודשים. הווסת הארוחנה שלי הופיעה ב3.12.08 ומאז היא לא הופיעה. לא הרגשתי בחילות או תופעות מיוחדות כלשהן. במהלך חודש דצמבר קיימתי עם בעלי יחסי מין בלתי מוגנים ומאז אנחנו בסוג של משבר ולא שכבנו. מאז לא קיימתי יחסי מין. להפתעתי הרבה!!!! אחרי שראיתי שהווסת שלי מאחרת הפעם באופן חריג מעל שלושה חודשים ביצעתי בדיקת הריון ביתית ונדהמתי לגלות תוצאה חיובית. אני שמחה (אני ובעלי בתהליכי השלמה) ומברכת על כך, אך בד בבד אני נורא מודאגת מגילוי ההריון בשלב כל כך מאוחר יחסית. לפי הבנתי אני אמורה להיות בשבוע ה17 להריון ולא עשיתי דבר ממה שאמורים לעשות בראשית ההריון. יש לי כל כך הרבה דברים לבדוק ואני רק רוצה לוודא שלא יצרתי נזק לעובר: 1.לא נטלתי חומצה פולית. עד כמה זה חמור? האם להתחיל ליטול עכשיו ובאיזה מינון? 2.לא עשיתי אף אחת מהבדיקות המומלצות. עד כמה זה חמור? אילו בדיקות הפסדתי והאם אני יכולה להשלים אותן ולבצע אותן עכשיו בשלב יחסית מתקדם של ההריון? זה הכי מדאיג אותי. אפילו בדיקות גנטיות לא עשינו.... תודה רבה על כל התשובות. ורד.

07/04/2009 | 11:53 | מאת: ד"ר אילון לחמן

לורד שלום. את חיבת לקבל הדרכה לאחר בדיקת גודל ושלמות ההריון.ההדרכה היא ארוכה. ממליץ שתגשי בדחיפות להיבדק אצל רופא הנשים שלך שיענה וידריך אותך מה לעשות עכשיו. לכל יש פתרון ולא להילחץ. בהצלחה.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה