4 קטנות בבקשה :

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

30/03/2009 | 20:10 | מאת: ClickRisk

4 קטנות בבקשה : בנוגע למי שפיר : 1. ביצענו תבחין משולש (חלבון עוברי), התוצאות יגיעו בעוד כשבועיים, אנחנו בכל מקרה נבצע מי שפיר, האם יש טעם לחכות לתוצאות התבחין המשולש ? 2. אשמח לקבל המלצה למדקר מי שפיר בעל ניסיון, מוכר ומומל. שניתן להגיע אליו דרך הכללית באיזור המרכז. (פרט לד"ר מושונוב מאסותא שכבר המליצו עליו) 3. הבנתי שאם מקבלים (דרך יועץ גנטי) מימון מי שפיר דרך הכללית זה חסר משמעות, מכיוון שהיא בכל מקרה מחזירה 1280 ש"ח, ואם מקבלים מימון על חשבון משרד הבריאות, המשרד משלם עת עלות המעבדה, ואני רשאי לבחור מדקר באופן פרטי ולשלם לו, אבל אני לא יכול לבחור מדקר מכל הארץ, אלא מוגבל לאיזור המגורים (לכל עיר מגורים יש את רשימת בתי החולים הרלוונטים). מישהו יודע איזה ערים זכאים לבחור באסותא פ"ת ? (פרט לפ"ת :-)) (ע"מ לבחור בליפיץ :-)) 4. כיצד נראה תשובה המתקבלת מבדיקת מי שפיר ? מה פורמט התוצאה ? האם תקין / לא תקין + פירוט הממצאים הלא תקינים והסברים ? האם מעורבים מספרים/סטטיסטיקה (למרות שלא מדובר בבדיקת סקר)? תודה רבה !

01/04/2009 | 07:03 | מאת: ד"ר אריה שחר

1 - אם החלטתם לבצע דיקור מי שפיר ללא קשר לתוצאות הבדיקה - למה לחכות? 2 - אני מנוע מלהמליץ, אולם רופא עם נסיון שמבצע הרבה דיקורים - בהצלחה 3 - זאת צריך לברר עם הקופה לגבי המוגבלויות שהם נותנים אם את זכאית לפי גיל / יעוץ גנטי - ניתן לבצע בכל בית חולים 4 - התוצאה ברורה ומובנת לגם ללא אנשי מקצוע בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה