שקיפות עורפית +סקר ביוכימי

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

23/03/2009 | 16:23 | מאת: קרן

שלום, המחזור האחרון שלי היה ב-31.12. המחזור המשוער שממנו הרופא שלי סופר את ההריון הוא 23.01. לפי המחזור המשוער אני היום 8+3 ( בשבוע 9,נכון ?). לפי הגודל של העובר אני היום 9+0 ( מתחילה שבוע 10 ,נכון ?). רציתי לדעת מתי הכי מומלץ לעשות שקיפות עורפית ומתי הכי מומלץ לעשות בדיקת דם של סקר ביוכימי. אני שמעתי שסקר ביוכימי הכי מומלץ בשבוע 11. האם זה 10+..... או 11+... אני כל הזמן מתבלבלת. האם אני צריכה לעשות את בדיקת דם ושקיפות עורפתי לפי גודל או לפי המחזור המשוער שנקבע? אשמח אם תעזרו לי. תודה קרן

23/03/2009 | 20:05 | מאת: tuly82

בגלל שאין הבדל של יותר משבוע בין גיל ההריון בחישוב לפי ווסת אחרונה לגיל לפי גודל העובר - אז ממשיכים לחשב לפי ווסת אחרונה. כשאומרים לעשות בדיקה בשבוע 11 - הכוונה לשבוע 11 מלא (היום שאחרי 10+6 = 11 מלא) עד שהשבוע לא נגמר, לא סופרים אותו (זה כמו למשל הגיל שלך, כשאת בת 26 ושלושה חודשים - את לא אומרת שאת בת 27 - למרות שאת במהלך השנה ה-27 לחייך...) מקווה שהצלחתי להסביר...

26/03/2009 | 03:43 | מאת: ד"ר אריה שחר

מומלץ לבצי שקיפות בין שבוע 11 ל 13 שבועות ו 6 יום. בדיקת דם ניתן גם בשבוע קודם גיל ההריון ניקבע לפי US - כלומר בהתאם לתיקון של הרופא

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה