עם כל הכבוד... :-)

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

19/03/2009 | 20:04 | מאת: ClickRisk

1. מדוע ביצוע דיקור מי שפיר באופן פרטי, אמור לעלות כ"כ הרבה (כ 3,000 ש"ח ?) ברור לי (לדוגמא) מדוע סקירה פרטית עולה הרבה יחסית, מדובר במומחיות רבה ועתירת ניסיון של הרופא, עם שונות גבוהה מאוד בין רופא אחד למשנהו, תלות בטביעת העין, פענוח הנתונים ע"י הרופא, הבנתו וניסיונו. אך דיקור מי שפיר, למרות הסכנה שבו, הוא פעולה טכנית פשוטה ביותר, נכון שצריך לשים לב שלא פוגעים בעובר וכו', אבל ביחס לסקירה, הדיקור הוא פעולה פשוטה וטכנית בעיקרה, כך שלא ברור לי המחירים המופקעים שדורשים הרופאים הפרטיים, פרט לסיבה "שהם יכולים, והורים משלמים" 2. חשוב לי שביצוע בדיקת דגימת מי השפיר (כלומר, המעבדה המגדלת את התרבית וכו') תתבצע בתל השומר, מישהו יודע אילו רופאים/קליניקות שולחים אתה דגימה לתל השומר ? 3. לפני מי השפיר, מעוניינים לבצע בדיקת אולטרסאונד הממוקדת במדידות ארוכות (גפיים וכו'), וע"פ ממצאי הבדיקה, שהרופא יחליט האם לקחת דגימה נוספת ממי השפיר, האם אפשר לבצע זאת ממש באותה בדיקה ? כלומר, שהרופא שיבצע את דיקור מי השפיר, יסתכל קודם באולטרסאונד, יבצע את המדידה, ואם יש צורך ע"פ תוצאות המדידה, יקח דגימה נוספת. (אגב, כיצד נקראת הבדיקה שתתבצע על הדגימה הנוספת ?) תודה רבה !

1. המחירים מתחלקים בין רופא ובין בית החולים, לכל רופא מחיר שלו 2.תל השומר מקבל בדיקות שמבוצעות רק אצלו 3. בדיקת ה - US הממוקדת אמורה להתבצע בסקירת מערכות מוקדמת בשבוע 15, ועל פי כל הנתונים יוחלט על צורך בביצוע בדיקות נוספות ממי השפיר, יתכן ואת מתכונת ל - CMV

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה